Ujedinjene Nacije u Srbiji

Ujedinjene Nacije

Ujedinjene Nacije u Srbiji

Ujedinjene nacije (UN),  je međunarodna organizacija koja se deklariše kao „globalno udruženje vlada koje sarađuju na polju međunarodnog prava, globalne bezbednosti, ekonomskog razvoja i socijalne jednakosti“.

Bilo nam je zadovoljstvo da predstavnici Centra „Adžija“, na poziv saradnika UN u Srbiji, prisustvuju svečanosti povodom 78 godina postojanja Ujedinjenih Nacija.

Tom prilikom je otkriven mural koji je oslikan na kući Ujedinjenih Nacija u Beogradu. Ovaj mural su kreirali Marija i Stefan Šoln, a na njemu je prikazan zadivljujući divlji svet Srbije.

Dogadjaju su prisustvovale i zvanice državnog vrha poput Ministra inostranih poslova, Ministarke prosvete, zvanice iz diplomatskog kora i partneri UN u Srbiji.

Pod pokroviteljstvom UNDP Zanatsko obrazovni centar Adžija u saradnji sa partnerima radi na projektu Socio – ekonomskog osnaživanja povratnika na Zapadni Balkan.

U ovom projektu obučavaju se polaznici iz Novog Sada, Valjeva i Bujanovca. Polaznici će po želji proći zanatske obuke, obuke iz mekih veština i digitalnih veština.

U prvoj fazi projekta je obučeno 90 polaznika iz mekih veština, 72 polaznika iz digitalnih veština i 69 polaznika za zanate.

Ujedinjene Nacije

Ostali blogovi