U nedoumici ste? Evo rešenja

U nedoumici ste? Evo rešenja

U nedoumici ste? Evo rešenja

Završili ste sve zvanične škole koje ste želeli i počeli da tražite posao.

Za traženje posla vam je potreban CV.

Napišete lepo dizajniran CV po svim standardima, pravilima i propisima. Da li je to dovoljno poslodavcu? Da li Vam je potrebno samo znanje iz srednje škole, sa fakulteta ili poslodavac traži da znate i nešto dodatno?

U današnje vreme se podrazumeva da ste informatički pismeni tj. da znate da radite u osnovnim programima windows, word, excel, internet, power point. Nekim poslodavcima nije dovoljno to što ste učili na fakultetu ili sami uz pomoć tutorijala koje ste pronašli na internetu već traže i dokaz o tome u vidu dostavljanja sertifikata da ste pohadjali kurs.

Poznavanje minimum jednog stranog jezika se podrazumeva. Obavezno je poznavanje engleskog jezika.  Nije na odmet da znate još neki strani jezik: nemački, grčki, ruski, italijanski, španski… Možda Vam baš grčki neće biti potreban za posao, ali nije na odmet da ga znate kada odete na letovanje.

Dokvalifikujte se

Steknite dodatne kompetencije koje možete da pokažete poslodavcu. Upišite zanatski kurs. Možda će Vam baš kurs za zavarivača pomoći da dobijete posao mašinskog inžinjera koji ste toliko želeli, jer će on načiniti razliku između Vas i ostalih kandidata. Poslodavac će videti da ste spremni da učite, da se usavršavate.

Traženje posla Vam baš i ne ide pogotovo u svojoj struci. Posle godina učenja i truda ipak ste shvatili da nije to za Vas. Našli ste nešto što Vam se više sviđa. Ne odustajte. Istražujte. Uzmite stvari u svoje ruke. Uložite u sebe i svoje znanje.

Prekvalifikujte se

Za novo zanimanje koje želite da naučite krenite od osnova. Upišite kurs steknite osnovno znanje. Nadogradite svoje znanje sa novim informacijama. Budite uporni. Usavršite se.

Dok čekate da pronadjete posao stvorite sami sebi mogućnost za zaradu. Znate da masirate? Usavršite svoje veštine na kursu masaže i još dok idete na kurs počnite da zaradjujete. Ovo je ujedno i jedan od kurseva za koji možete i najbrže da vratite uložen novac.

Mogućnosti su mnogobrojne: manikir, frizer, kozmetičar, krojač, električar, viljuškarista, grafički dizajner, seo optimizacija, digitalni dizajner, kuvar, pekar, konobar…  Sve što je potrebno je samo da se odlučite za jednu opciju i počnete.

Pravo vreme za sticanje novih znanja ili usavršavanje  starih je upravo SADA!

Ostali blogovi