Promocija knjige „Bugari u izveštajima Arčibala Rajsa 1915 – 1918“

Promocija knjige „Bugari u izveštajima Arčibala Rajsa 1915 – 1918“

Promocija knjige „Bugari u izveštajima Arčibala Rajsa 1915 – 1918“

Promocija knjige „Bugari u izveštajima Arčibala Rajsa 1915 – 1918“ će se održati 29.05.2023. u prostorijama Arhiva Vojvodine u Novom Sadu.

Istorija nam pokazuje da su zločinci najčešće koristili propagandu i medije kako bi svoje žrtve prikazali kao zločince, a sebe kao pravednike koji žele da ih zaustave i kazne. Tako se pravi falsifikovana istorija. Srbi i Srbija, kao narod i država koji su uvek vodili odbrambene ratove, najbolje znaju šta znači biti istovremeno satanizovan i ubijan. Jedina enigma u srpskom mentalitetu je neobjašnjiva potreba da abolira svoje zločince izbegavanjem spominjanja zlodela i zaboravom. I time Srbi olakšavaju fal sifikovanje istorije.

Ova knjiga je skup dokumenata o bugarskim zločinima nad srpskim stanovništvom, koje je u Srbiji prikupio dr Arčibald Rajs, švajcarski forenzičar i publicista, od 1915-1918. godine. Vreme je da naši potomci, a i savremenici koji su učili krivotvorenu istoriju, saznaju i zapamte istinu o svojoj prošlosti, kako se ovakvi zločini više nikada ne bi ponovili. Jer ako ne znamo ili zaboravimo svoju prošlost, teško da ćemo imati budućnost.
–Vesna Arsić

Govore:

prof. dr Miloje Pršić
Milorad Đošić pukovnik avijacije u penziji

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ povremeno organizuje promocije knjiga i filmova.

Do sada smo organizovali:

  1. Promociju knjige „Srpsko srce Johanovo“ autora Veselina Dželetovića u Novom Sadu i više promocija u drugim mestima širom Srbije
  2. Promociju knjige „Zov karaule“ autora Nenada Milkića. Knjiga govori o danima bitke na Košarama po svedočenjima učesnika te bitke.
  3. Projekcija  dokumentarnog filma „Djeca“ autora Denisa Bojića o porodicama iz Republike Srpske koje su u poslednjem ratu izgubile po troje dece.

Promocija knjige "Bugari u izveštajima Arčibala Rajsa 1915 - 1918"


  • Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/adzija/public_html/wp-content/plugins/cs-framework/cs-framework.php on line 325