PROJEKTI

projekat

OBUKA ZA EXCEL ZAPOSLENIH U PREDUZEĆU „TEKLAS AUTOMOTIVE“ U VLADIČINOM HANU - 2017.

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ je u toku 2017. godine u preduzeću „Teklas Automotive“ iz Vladičinog Hana obučio 34 zaposlena radnika ovog preduzeća za rad u EXCELU.

"NAUČI, POLOŽI, POMOZI"

Zanatsko obrazovni centar u saradnji sa opštinom Titel je uspešno završila projekat "NAUČI, POLOŽI, POMOZI".

Projekat obuke negovatelja starih, bolesnih i osoba sa posebnim potrebama u organizaciji Opštine Titel je započet 8.9.2017. i završio se 8.11.2017. godine. Tokom ovog projekta uspešno je obučeno 10 negovatelja.

Partneri na projektu su bili:

- Opština Titel,
- Udruženje za cerebralnu i dečju paralizu "Prijatelji Titela" iz Titela,
- Udruženje građana "Sve što mogu da uradim" iz Šajkaša i
- Udruženje dijabetičara iz Titela.

„Poboljšanje zapošljivosti Romkinja u opštini Prokuplje“

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ u saradnji sa NVO „Inkluzija danas“ je uspešno završila projekat „Poboljšanje zapošljivosti Romkinja u opštini Prokuplje“ u periodu od januara do aprila 2017. godine. Obuku za negovatelje starih, bolesnih i osoba sa posebnim potrebama je završilo 10 polaznica .

„Osnaživanje žena u ruralnim sredinama“

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ u saradnji sa Kolping društvom Srbije je u sklopu projekta „Osnaživanje žena u ruralnim sredinama“ organizovlo obuku za muško ženskog frizera. Tokom oktobra i novembra 2016. godine ovu obuku je uspešno završilo 19 žena sa teritorije Sajan i Padej.

Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ u saradnji sa Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.v. je u toku 2016 sprovela projekat za obuku nezaposlenih lica na teritoriji Pirota i Niša. Obuku je uspešno završilo 107 polaznika: osnovna informatička obuka 11 polaznika, viljuškarista 13 polaznika, rukovalac bagerom 1 polaznik, vođenje poslovnih knjiga 10 polaznika, tehnički pregled vozila 8 polaznika, vulkanizer 5 polaznika, izrada proizvoda od polietilena – prerada granulata 4 polaznika, stolar 1 polaznik, stolar – izrada nameštaja 1 polaznik, frizer nadogradnja kose 1 polaznik, frizer 4 polaznika, kuvar 11 polaznika, keramičar 5 polaznika, gerontodomaćica 10 osoba, negovatelj starih bolesnih i osoba sa posebnim potrebama 16 osoba, bravar 1 polaznik, zaviravač 2 polaznika, zavarivač argonom 1 polaznik, varioc 1 polaznik, mediteranska kuhinja 1 polaznik.

OSCE mission to Serbia

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ u saradnji sa Centrom za integraciju Roma je uspešno sprovela projekat „Ja sam Romkinja i mogu da nađem posao“ koji se realizovao u okviru programa „Tehnička podrška Kancelariji za ljudska i manjinska prava za realizaciju Strategije za unapređivanje položaja Roma u Republici Srbiji“ koji je implementirala Misija OEBS-a uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju – SIDA.

Projektne aktivnosti su u periodu od avgusta do novembra 2014. godine realizovane u opštini Nova Crnja. Obuku je završilo 19 polaznica: 11 polaznica za muško ženskog frizera i 8 za negovateljice.