Projekat obuke KROJAČA – ŠIVAČA je završen

projekat

Projekat obuke KROJAČA - ŠIVAČA je završen

Projekat obuke KROJAČA - ŠIVAČA je završen

Zanatsko obrazovni centar „Adžija“ u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta i Nacionalnom službom za zapošljavanje je uspešno završila projekat obuke po Javnoj nabavci broj 43/18-1, usluge izvođenje obuke nezaposlenih lica, za potrebe tržišta rada. Od predviđenih 115 polaznika obuku je završilo 111.

Polaznice su na ovoj obuci po planu i prgramu naučile da kroje i šiju suknje, pantalone, haljine, košulje i sakoe bez postave. Polaznice koje su pokazale veliko interesovanje za ovaj kurs imale su priliku da nauče da sašiju i neke stvari koje su ih još zanimale i koje će im biti od koristi kao što su: tašne, jastučnice, stoljnaci, šešire, cegere, kecelje, nesesere, razne aplikacije...

Još pre završetka ovog projekta neke od polaznica su sa stečenim znanjem iz ove oblasti uspele da dobiju dugo očekivani posao.

Obuke su održane na sledećim lokacijama: Novi Sad, Ruma, Zrenjanin, Smederevo, Kragujevac, Knjaževac, Kraljevo, Vranje, Raška, Pančevo, Aleksandrovac, Pirot, Kikinda, Odžaci, Sombor.