POSLASTIČAR: Slatko i perspektivno zanimanje

holly-stratton-XTHa-47HjjI-unsplash

Postanite poslastičar u Zanatsko obrazovnom centru „Adžija“.

Ugostiteljstvo kao  privredna grana cevta, a u prilog tome ide i razvoj turizma u Srbiji. Ukoliko volite da pravite kolače i imate sklonosti ka tome, ili pak  ste potpuno novi u svetu poslastičarstva, „Adžija“ će biti vaš partener i oslonac na putu na kojem od amatera postajete profesionalac.

4 RAZLOGA ZAŠTO JE OVO ZANIMANJE PERSPEKTIVNO:

  1. ZA ROĐENDAN  IZ SNOVA NEOPHODAN JE POSLASTIČAR IZ SNOVA! Estetika je zauzela važno mesto u našim životima, pa su sa  dolaskom ere estetike u zaborav otišle torte naših domaćica, a zamenile su ih torte profesionalaca sa bogatim dekorom i figurama od fondana. Kada jednom naučite da pravite ovakve poslastice u vašim rukama imate zanattražen na tržištu.
  2. OSNOVNO ILI DODATNO ZANIMANJE: Ukoliko nemate posao, poslastičar može biti vaše osnovno zanimanje. Najčešće poslastičari, a posebno početnici se zapošljavaju u pravnim licima koja već konkurentno posluju na tržištu, kao što su restorani, poslastičarnice, prozvodnja konditorskih proizvoda, sladoleda i u sličnim pogonima… Ne treba zanemariti i opciju da se ovo zanimanje može koristiti kao dodatni izvor prihoda,pored vašegosnovnogposla.
  3. INTERNET POSLOVANJE? DA, MOGUĆE JE! Internet je doprineo da lakše dođete do kupaca vaših proizvoda, dovoljna je Fejsbuk ili Instagram stranica da prodate vašu tortu ili kolače. Radionica za izradu poslastica vam može biti kod kuće, a putem interneta možete primati porudžbine i isporučivati kurirskom službom.
  4. ODUVEK MAŠTATE O VAŠOJ POSLASTIČARNICI, A NEMATE NOVAC, REŠENJE JE TU: Danas postoje brojni posticaji za samozapošljavanje u vidu novčanih subvencija koje dodeljuje: lokalna samouprava, ili republička administracija ili Nacionalna služba za zapošljavanje.

Poslastičar

Ukoliko se odlučite da je vreme da se prekvalifikujete donosite dobru odluku, a ukoliko za partneraodaberete ZOC „Adžija“, doneliste najbolju odluku.

Statistika koju centar rado ističe je da upravo 77%, polaznika kurseva iz etra ugostiteljsva pre završetka obuke dobilo svoj prvi posao u struci. Praktična nastava koju vam koju vam pronalazi Adžijin stručni tim i na kojoj stičete prva radna iskustva je često početak dobre poslovne saradnje, uz dogovor sa poslodavcem postoji mogućnost zasnivanja radnog odnosa.

DETALJE O O OBUCI ZA POSLASTIČARAPROČITAJTE OVDE:

Kurs poslastičar

 

Blog Attachment

Ostali blogovi