Ljubav je….

Baner za NSDL

Ljubav je….

S radošću vas obaveštavamo da je pred nama 13. po redu „Novosadsko BIG dečije leto“ u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Novi Sad, koje će se održati od 25. juna do 25. avgusta na više od 20 lokacija u Novom Sadu.

Svečano otvaranje predviđeno je za 25. jun, od 18 do 20 časova, u Tržnom centru BIG (Sentandrejski put 11). Nastupaće hor „Suncokreti“, učenici muzičke škole „Isidor Bajić“, članice plesnog studija „Partizan II“ i Zumba Fusion studija. Kako tradicija nalaže. Uporedo će se održati i Bazar kreativnih radionica u okviru kog će se predstaviti organizacije i ustanove sa kojima ove godine organizujemo tradicionalno 13. „Novosadsko BIG dečije leto“.

Ovogodišnji slogan je „Ljubav je…“, budući da da su nam upravo ljubav, ali i sigurnost, glavne vodilje 13. „Novosadskog BIG dečijeg leta“. U skladu s tim pripremljen je i bogat kreatino edukativni i sportsko rekreativni program.

Tokom letnjeg raspusta

Tokom letnjeg raspusta deca će ući u umetničke ateljee, muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima. Na kreativno- edukativnim radionicama otkriće čaroliju boja i emocija. Praviti animirane filmove, upoznati se sa značajnim umetničkim delima, uređivati dečije novine, oživljavati likove iz bajki, praviti mozaike. Izrađivaće nakit i replike igračaka. Upoznaće se i sa različitim jezicima i kulturama. Кroz priče će se sresti sa upečatljivim likovima iz dečije literature sa svih meridijana, saznati interesantne anegdote iz života slavnih umetnika i naučnika i upoznati se sa načinom života u prošlosti kroz umetnička dela i muzejske eksponate. Savladaće i mnoge likovne tehnike, programirati, gledati predstave, filmske projekcije, muzicirati … Učestvavaće u kvizovima i proveravati svoje vijuge, plesati, pevati, glumiti i sticati samopouzdanje. Uporedo sa kreativno-edukativnim aktivnostima imaće prilike da se telesno angažuju vežbajući kapueru, zumbu, korektivnu gimnastiku a možda isprobati prepreke na adrenalinskim visinama.

Ove godine će se deca upoznati i sa radom interventnih službi. Naši gosti biće doktori iz hitne pomoći, vatrogasci, vojnici i policajci sa vozilima i praktičnim uputstvima za hitne slučajeve.

Među ovogodišnjim partnerima su Muzej Vojvodine, Arhiv Vojvodine, Muzej Grada Novog Sada, Zanatsko-obrazovni centar „Adžija“, Kapuera Akademija Novi Sad, Prijatelji dece Novog Sada, Fusion Fitness & Dance Studio, Likovni krug – Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave, Studio DOM Animacije, Logischool Novi Sad, Dečija luka – Centar za edukaciju i podršku deci, roditeljima i stručnjacima u obrazovanju, Kinesis Mix, Adrenalin park „Zemlja čuda“, Sol Ray Edukativni centar, Kreativni pogon, Udruženje kreativno-edukativni centar „Muzički atelje“, TC „BIG“, kao i Arena Cineplex.

Kompletan program ovogodišnje manifestacije u PDF formatu možete pronaći na ovom linku.

Program u „Adžiji“

Naziv radionice: VESELE BOJE
Datum održavanja radionice: 26.06.2023.

Uzrast dece: od 6 – 14 godina
Sa bojama možeš da izraziš svoje raspoloženje. Crvena – ljubav, narandžasta – harmonija, plava – sloboda, žuta sunce… Koja je tvoja omiljena boja? Nacrtaj nešto što te čini sretnim i oboj u svoju omiljenu boju.

Naziv radionice: ŠARE NA SVE STRANE
Datum održavanja radionice: 27.06.2023.
Uzrast dece: od 6 – 14 godina
Leto je vreme za raspust i odmor. Nauči kakva šminka je pogodna za vrele letnje dane. Uskladi boju noktiju sa svojom šminkom.

Naziv radionice: RAPSODIJA NOTA
Datum održavanja radionice: 28.06.2023.
Uzrast dece: od 6 – 14 godina
Kad bi bio/la muzičar kako bi izgledalo tvoje muzičko delo. Upotrebi svoju maštu i uz pomoć boja i papira napiši svoje muzičko delo.

Naziv radionice: SA STILOM
Datum održavanja radionice: 29.06.2023.
Uzrast dece: od 6 – 14 godina
Odlazak do radnje, šetnja Kejom, šoping… uvek je dobro imati frizuru. Koja je frizura najbolja za leto? Spuštena kosa ili podignuta? Nauči da pleteš kikice, praviš pundje…

Naziv radionice: ZANIMLJIVE ASOCIJACIJE
Datum održavanja radionice: 30.06.2023.
Uzrast dece: od 6 – 14 godina
Koliko znaš o državama i zemljama Balkana? Da li znaš nešto zanimljivo da ispričaš o nekom mestu na Balkanu?

 

Ostali blogovi