Celulit i kako izgleda ishrana protiv celulita?

celulit

Kako izgleda ishrana protiv celulita?

Celulit se ne pojavljuje preko noći. Postoji i više vrsta celulita! Kao što se nije pojavio odjednom tako neće ni nestati posle dve masaže i tri serije vežbi protiv celulita. Naoružajte se strpljenjem i upornošću.

Kako vreme bude odmicalo tako će i stanje kože biti sve bolje a vi ćete za to vreme usvojiti zdrave navike i tako zauvek reći zbogom celulitu.

Namirnice koje se preporučuju:

Prva i osnovna namirnica je voda, koja se gotovo uvek stavlja na prvo mesto kod svake dijete, a čije smo blagotvorno dejstvo na organizam već pomenuli. Pored obične vode, dobra opcija protiv celulita je ste i zeleni čaj, naravno bez šećera.

Lista namirnica koje su dobre je velika, iako se nama često čini da kada želimo zdravo da se hranimo, nemamo puno.

Banane

Banana je jedna od namirnica sa najboljim odnosom kalijuma i natrijuma, pa je zato odlična za sve one koji su skloni razvoju celulita

Brokoli

Sadrži koktel vitamina i minerala i ima relativno malo kalorija. Koncentrovani je izvor vitamina C i odličan izvor dijetalnih vlakana, kao i supstance koja sprečava stvrdnjavanje kolagena u organizmu i jedan je od najboljih izvora kalcijuma. Sve ovo čini ga odličnim za borbu protiv celulita, pa ga treba jesti 3-4 puta nedeljno.

Laneno seme

Ovo seme povećava rast kolagena, glavnog sastojka vezivnog tkiva i tako jača kožu i pomaže u smanjenju pojave celulita.

Pomorandže

Prepune su vitamina C i utiču na poboljšanje cirkulacije krvi i i ćelijsku neravnotežu koja može da dovede do toga da se pojavi celulit.

alt="Celulit - namirnice protiv celulita"

Celulit

Špargla

Špargla ima fantastična anti-upalna svojstva, smanjuje nadutost, pri čemu ima i malo kalorija

Masna riba

Dobre masti kao što su omega 3 masne kiseline, koji se nalaze u pojedinim vrstama ribe, kao što su losos i skuša. Samo je važno da to budu one dobre masti. Dobre masti su nezasićene masne kiseline (omega 3, omega 6, omega 9 masne kiseline).

Seme suncokreta

Da li volite da grickate crne semenke? Ovo je odličan izbor grickalica onda kada imate želju da prevarite glad. Ipak, vodite računa da ne budu slane. Seme suncokreta je bogato vitaminom E, B6, cinkom, kalijumom i sve to pomaže u izgradnji zdravog i jakog vezivnog tkiva. Vitamin B6 je i prirodni diuretik koji pomaže da se iz tela izbaci višak vode i višak toksina.

Ovas

Pored toga što reguliše varenje, ovas je jedna od onih namirnica koja je puna vlakana i dugo drži sitost.

Ljute papričice,feferoni i čili sos

Ljute papričice takođe su bogate vitaminom B6, a kapsaicin koji je glavni sastojak ovih papričica može da ubrza metabolizam.

Borovnice

Smatraju se jednim od najzdravijih bobica. Vitamin C podstiče produkciju kolagena i čini kožu toniranom i glatkom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odličan preliv za salate. Bogato je kalijumom, magnezijumom, kalicijom, omogućava izbacivanje toksina i detoksikaciju jetre.

Vesnici proleća – žene na dijeti u borbi sa celulitom

Peršun

Peršun je odličan za izbacivanje toksina i za zdravlje bubrega. Sprečava zadržavanje vode u organizmu. Bogat je vitaminima C, E, i A. a svi oni utiču i na to da koža spolja zablista. Možete ga koristiti u napicima, začinite njime supu, a protiv celulita odličan je i čaj od peršuna.

Orasi

Orasi su bogati omega 3 masnim kiselinama koje doprinose održanju ćelija kože, blokiraju štetne hemikalije i čine kožu vitalnijom i jačom

Đumbir

Đumbir ima moć da smanji apetit, pobljšava varenje i ubrza metabolizam.

Jaja

Ishrana protiv celulita treba da bude i bogata proteinima, jer je to važno za izgradnju ćelija kože i vezivnog tkiva. Žumance je odličan izvor minerala i vitamina neophodnih za jaku i elastičnu kožu kao što su A, B12, D i E vitamini i minerali kao što su jod, gvožđe, cink.

Ruzmarin

Obavezno ga upotrebite kao začin. On poboljšava varenje i sprečava gomilanje masti pod kožom.

Kruške

Kruške su odlične za zdravlje štitne žlezede jer imaju jod. Hormoni štitne žlezde utiču na brzinu metabolizma.

Lubenica

Ovo povrće je odlično za izbacivanje toksina iz tela . Bogato je likopenom koji poboljšava cirkulaciju, ubrzava metabolizam i vremenom uništava celulit.

Cvekla

Crvena intenzivna boja ovog povrća potiče takođe od likopena. Ako ga u lubenici ima toliko da joj daje crvenu boju, možete misliti koliko ga ima u cvekli. Pored toga, ona je odlična jer ima vitamin E, A, kalijum i super je za detoks organizma – namirnica u ishrani protiv celulta koju ne smete zaobići.

Blog Attachment

  • Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/adzija/public_html/wp-content/plugins/cs-framework/cs-framework.php on line 325

Ostali blogovi