DIMAK Србија – обуке у ЗОЦ Аџији

DIMAK Србија

DIMAK Србија – обуке у Аџији

У Занатско образовном центру „Аџија“ су почела бесплатне обуке за 100 маргинализованих полазника. Обуке су организоване у сарадњи са организациојом DIMAK Србија.

Трошкове обуке покрива Програм Миграције за развој и DIMAK. Заинтересовани се могу обратити директно у DIMAK како би прошли селекцију и били упућени на обуку.

Обуке на којима још увек има слободних места су:

 1. Занатски курсеви (виљушкариста, тесар, зидар, руковалац грађевинским машинама, молер, заваривач, трговац, електричар, кувар, пекар, пица мајстор, конобар, столар, кројач – шивач …) – има још 20 слободних места
 2. Курсеви из неге лепоте
  Масер – има још 8 слободних места
  Фризер – има још 8 слободних места
  Маникир са надоградњом ноктију – има још 6 слободних места
  Фризер – има још 6 слободних места
  Шминкер – има још 8 слободних места

DIMAK саветнице за повратак и реинтеграцију

Ивана Ристићевић
Моб. / Вибер / WhatsApp: +381 63 415 294
E-mail: ivana.risticevic@giz.de

Тамара Вученовић
Моб. / Вибер / WhatsApp: ‎+381 62 20 42 58
E-mail: tamara.vucenovic@giz.de

Ова иницијатива се спроводи у оквиру глобалног програма „Миграције за развој”, који финансира немачко Федерално министарство за економску сарадњу и развој (BMZ), а спроводи  Немачка организација за међународну сарадњу – GIZ. Циљ програма  је подршка у социјалној и економској интеграцији повратника по основу Споразуму о реадмисији, потенцијалних миграната, као и других осетљивих група становништва у Србији. Програм се спроводи у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање и Комесаријатом за избеглице и миграције. Услуге и мере подршке пружају се у сарадњи са локалним институцијама, релевантим партнерима и организацијама цивилног друштва широм градова и општина у Србији. Више о програму https://www.startfinder.de/sr/mogucnosti/srbija.