БЛОГ

Посластичар – курс

Comments are off
Посластичар
Посластичар - курс Посластичар - упис на курс је у току. Упис се врши до 25.09.2020. године. Теоријска настава се одржава у учионицама Центра. Практична настава се обавља у посластичарницама са којим сарађујемо. У човековој исхрани сваког дана се срећемо са посластицама које се узимају у мањој или већој количини и чине саставни део исхране. Посластичарство је широка делатност рада у којој се врши прерада животињских или намирница биљног порекла да би се добио један посластичарски производ - колач. Од давнина су посластице припремали људи који су се бавили куварским занатом. Кувари су све више и више имали посла, односно смишљали су нове врсте јела, тако да нису имали времена да се баве посластицама. проналаском шећера и меда почео је развитак посластичарског заната и његовог одвајања од куварског, тако да је постао одвојена струка. Посластичар - курс Курс траје три месеца. Број часова теоретске наставе зависи од брија полазника. Практична настава износи 240 чколских часова тј. 180 радних сати. Цена курса је 27.000,00 дин (плаћа се у 3 месечне рате, прва рата се плаћа при упису). Додатно се плаћа литература 1.000,00 дин (при упису) и испит 2.500,00 дин (на крају курса). Од докумената за упис је потребна фотокопија личне карте и дипломе последње завршене школе.

Педикир маникир курс

Comments are off
Педикир маникир курс У Центру "Аџија" у Новом Саду у токи је упис на курсеве ПЕДИКИР МАНИКИР (СА НАДОГРАДЊОМ НОКТИЈУ) и МАНИКИР (СА НАДОГРАДЊОМ НОКТИЈУ).  Курсеви се одржавају у учионицама које су опремљене са свом потребном опремом за рад. Полазници су обавезни са собом да доводе моделе на којима ће вежбати. Теоријска и практична настава се одржавају два пута недељно у поселподневним сатима. Педикир - маникир (са надоградњом ноктију) Курс траје 4 месеца. Цена курса је 31.000,00 дин (плаћа се у 4 месечне рате, прва рата при упису). На крају се плаћа додатно испит 2.500,00 дин. На курсу се ради естетски педикир. Медицински педикир може да се покаже уколико модел има неки проблем (урстао нокат, чкуљ). Поред маникира и надоградње ноктију са типсама ради се изливање ноктију, гел лак, цртање по ноктима.  Маникир (са надоградњом ноктију) Курс траје 3 месеца. Цена курса је 25.900,00 дин (плаћа се у 3 месечне рате, прва рата при упису). На крају се додатно плаћа испит 1.800,00 дин. На теоријској и практичној настави се поред маникира маникира и надоградње ноктију са типсама ради се изливање ноктију, гел лак, цртање по ноктима.  Докименти  За упис на курс је потребна очитана лична карта и фотокопија дипломе последње завршене школе.

Класична масажа – курс за масера

Comments are off
Класична масажа
Класична масажа Класична масажа је почетни курс масаже који држимо у Центру “Аџија”. Поред овог курса имамо још и виши курс масаже и мадеротерапију. Масажа је једноставна и природна метода којом се побољшава здравље и одржава снага. Основа масаже је додир. Један од најстаријих докумената јесте NEI KING SO VEN (канон кинеске медицине написан 2700. год.п.н.е.). У канону стоји да парализе и контрактуре спадају у домен масаже и гимнастике. Хипократ – филозоф и творац медицине, у својим записима спомиње покрет и гњечење као један од најбитнијих масажних хватова. Гален – први спортски лекар лични лекар римског цара, поделио је масажу на: тврду, меку и умерену. Ајурведа (индијско учење) – део учења је и масажа етеричним уљима. Пер Хенрих Линг је оснивач модерне масаже и кинезитерепије. У Стокхолну је 1813. год. основао Институт у коме је увео масажу као посебан предмет. Реч масажа појавила се први пут у Француској 1813. год., а потекла је од латинске речи massare што значи гњечити. 1876. год. Fon Mozengej први је описао масажне хватове, а то су: ГЛАЂЕЊЕ или EFFLEURAGE ТРЉАЊЕ или FRICTIO ГЊЕЧЕЊЕ или PETRISSAGE ЛУПКАЊЕ или TAPATMANT ВИБРАЦИЈА или VIBRACION И данас се користе ти називи. Класична масажа Курс класичне масаже обухвата основе анатомије и физиологије, основне хаватове и релаксациону мсажу. Обука: 2 месеца Цена: обука 20.000,00 дин. (плаћа се у 2 месечне рате) + испит 1.500,00 дин. Провера знања: 13.000,00 дин. Полазник који већ има радно искуство у жељеном занимању од најмање 2 месеца, није потребно да иде на комплетну обуку и може изаћи само на испит тј. проверу знања Документа за упис: Фотокопија личне карте и дипломе последње завршене школе.

Пекар курс/обука

Comments are off
 ПЕКАР Пекар је особа која меси и пече хлеб и пециво, а такође води рачуна да продавнице свакодневно буду снабдевене производима, тј. да умеси довољно по већ унапред договореном плану. Да би испекли хлеб или пециво, пекари прво припремају смесу од које месе тесто. Смеса садржи просејано брашно, квасац, со, воду и остале састојке. Од припремљене смесе месе тесто, а затим га обликују и слажу на лимове за печење. Према врсти и пецивости теста, пекари слажу лимове с хлебом и пецивом на одређено место у пећ. Према врсти хлеба или пецива, намештају температуру пећи, а према потреби додају или одузимају пару приликом печења. Посебно пазе на трајање печења, како би печени хлеб и пециво на време извадили из пећи. Кад су хлеб или пециво испечени, пекари их ваде из пећи специјалним пекарским лопатама, а затим их стављају у корпе, у којима их на колицима превозе до продајног простора или их слажу у кутије/пластичне гајбе у којима их достављају у продавницама. Курс за пекара У Центру "Аџија" у Београду и Новом Саду у току је упис на курс Пекар. Обука: 3 месеца са 60 часова теорије + 240 часова праксе Теорија: Основи струке, Технологија занимања и Организација рада и здравље и безбедност на раду Цена: обука 27.000,00 дин. у 3 месечне рате + литература 1.000,00 дин. + испит 2.500,00 дин. Организација наставе: теорија једном недељно 3 сата у просторијама Центра, пракса по договору са послодавцем у предузећу у које се полазник упућује. Провера знања: 16.000,00 дин. Полазник који већ има радно искуство у жељеном занимању од најмање 3 месеца, није потребно да иде на комплетну обуку и може изаћи само на испит тј. проверу знања Документа за упис: Фотокопија личне карте и дипломе последње завршене школе.