Vesnici proleća – žene na dijeti u borbi sa celulitom

vesnici proleća

Vesnici proleća – žene na dijeti u borbi sa celulitom

Vesnici proleća – žene na dijeti u borbi sa celulitom. Pomalo smešno zvuči ali nije šala. „ Zašto imamo celulit?“ pitanje je koje muči preko 70 posto žena koje ga imaju.

Nekako s proleća celulit ih najviše muči i pokušavju da ga smanje na sve moguće i raspoložive načine.
Da li je razlog loša ishrana, malo fizičkih aktivnosti ili genetika?

O ovoj temi razgovarali smo sa našim saradnicima, maserima koji vrše obuke za masažu kao i kozmetičarima koji se sa ovim problemima susreću svakodnevno.

Šta je celulit?

Celulit je nagomilavanje masnih ćelija ispod gornjeg sloja kože, koji gura vezivno tkivo. Vezivno tkivo je na tim mestima slabo ili tanko što uzrokuje da se nagomilano masno tkivo kroz kožu vidi kao tzv. pomorandžina kora.

Celulit ne treba vezivati samo za gojaznost i višak kilograma. Čak i najmršavija žena može da ga ima. Dakle, ovde nije reč o tome da li treba smršati ili ne. Reč je najpre o problemu kože. Najčešće se javlja na butinama, zadnjici, nogama, stomaku, a u poznijim godinama celulit se može pojaviti i na nadlakticama pa čak i na vratu.

Ako imate celulit, velika je verovatnoća da se vaša ishrana sastoji pretežno od ovih namirnica: Previše loših napitaka (kafa, alkohol, gazirani sokovi), slatkiši i šećer, testenine i hleb od belog brašna, masno meso, transmasti, previše soli.

Celulit - kurs za maderoterapiju

Na šta treba odratiti pažnjupravila ponašanja u borbi protiv celulita

Masaža protiv celulita

Jedan od najpopularnijih načina za skidanje celulita je anticelulit masaža. Pored ručne masaže, postoji i masaža specijalnim masažerima za celulit, kao što su oklagije, tzv. maderoterapija i drugi specijalni masažeri.

Energična masaža kože i četkanje dovodi do razbijanja celulita. Masiranje mekom četkom sa prirodnom dlakom, stimuliše se limfni sistem i odstranjuju toksini iz kože. Najbolji način je masirati kožu kružnim pokretima preko butina i nogu, dva do tri puta nedeljno. To će pomoći da se razbiju masne naslage u koži koje uzrokuju celulit.

Nakon masaže na svaki kritični deo tela dobro umasirajte anticelulit kremu, koja će pomoći da vaša koža izgleda zategnuto i glatko.

Brojna ulja su korisna protiv celulita. Među najpopularnijim su ulje jojobe, ulje slatkog badema, ulje semena šargarepe, Grejpfrut ulje, semena celera, kokosovo ulje.

Ako sebi ne možete da priuštite anticelulit tretmane u nekom od dermatoloških ili kozmetičkih salona i spa centara, možete ih na vrlo jednostavan način obaviti kod kuće. Naravno, rezultat neće biti onakav kakav bi bio nakon stručnih masaža, ali uz malo upornosti možete smanjiti celulit i do 50 odsto. Najpraktičnije je da masažer koristite svaki dan za vreme tuširanja ili nakon tuširanja, kada je koža mekša, a tkivo zagrejano. Kako bi postigli željeni efekat, masirajte se svaki dan najmanje mesec dana i to najmanje 10 minuta.

Ono što ne treba da zanemarite jeste činjenica da će učinak biti mnogo bolji ukoliko se bavite nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Hidratacija

Jedno od najvažnijih pravila ponašanja protiv celulita je hidratacija. Telo mora svakodnevno da bude hidrirano, što znači da u organizam treba unositi što je više moguće vode. Više vode doprinosi osećaju sitosti, što pomaže ne samo u skidanju celulita, već i mršavljenju. Voda pomaže i u izbacivanju i sprečavanju daljeg nagomilavanja štetnih toksina, koji se kriju u masnim naslagama ispod kože, pa tako smanjuje i sprečava dalje formiranje celulita.

Pravilna i zdrava ishrana

Prvo, potrebno je izbegavati previše šećera. Drugo, potrebno je ograničiti unos soli, jer natrijum uzrokuje zadržavanje tečnosti u organizmu. Konzumirati što više povrća i voća kao i namirnica koje su bogate omega-3 masnim kiselinama.

Za smanjenje celulita, podjednako važna je i fizička aktivnost. Vežbanje, osim što utiče na smanjenje stresa, pomaže telu da se znoji i tako se oslobađa od toksina i čini da telo bude zdravo, snažno, lepo oblikovano i zategnuto.

Blog Attachment

Ostali blogovi