Projekti

projekti

“Poboljšanje zapošljivosti Romkinja u opštini Prokuplje”

Zanatsko obrazovni centar “Adžije” u saradnji sa NVO “Inkluzija danas” je uspešno završila projekat  “Poboljšanje zapošljivosti Romkinja u opštini Prokuplje” u periodu od januara do aprila 2017. godine. Obuku za negovatelje starih i bolesnih i osoba sa posebnim potrebama je završilo 10 polaznica .

“Osnaživanje žena u ruralnim sredinama”

Zanatsko obrazovni centar “Adžija” u saradnji sa Kolping društvom Srbije je u sklopu projekta “Osnaživanje žena u ruralnim sredinama” organizovlo obuku za muško ženskog frizera. Tokom oktobra i novembra 2016. godine ovu obuku je uspešno završilo 19 žena sa teritorije Sajan i Padej.

Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

Zanatsko obrazovni centar “Adžija” u saradnji sa Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.v. je u toku 2016 sprovela projekat za obuku nezaposlenih lica na teritoriji Pirota i Niša. Obuku je uspešno završilo 107 polaznika: osnovna informatička obuka 11 polaznika, viljuškarista 13 polaznika, rukovalac bagerom 1 polaznik, vođenje poslovnih knjiga 10 polaznika, tehnički pregled vozila 8 polaznika, vulkanizer 5 polaznika, izrada proizvoda od polietilena – prerada granulata 4 polaznika, stolar 1 polaznik, stolar – izrada nameštaja 1 polaznik, frizer nadogradnja kose 1 polaznik, frizer 4 polaznika, kuvar 11 polaznika, keramičar 5 polaznika, gerontodomaćica 10 osoba, negovatelj starih bolesnih i osoba sa posebnim potrebama 16 osoba, bravar 1 polaznik,  zaviravač 2 polaznika, zavarivač argonom 1 polaznik, varioc 1 polaznik, mediteranska kuhinja 1 polaznik.

OSCE mission to Serbia

Zanatsko obrazovni centar “Adžija” u saradnji sa Centrom za integraciju Roma je uspešno sprovela projekat “Ja sam Romkinja i mogu da nađem posao” koji se realizovao u okviru programa “Tehnička podrška Kancelariji za ljudska i manjinska prava za realizaciju Strategije za unapređivanje položaja Roma u Republici Srbiji” koji je implementirala Misija OEBS-a uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju – SIDA.

Projektne aktivnosti su u periodu od avgusta do novembra 2014. godine realizovane u opštini Nova Crnja. Obuku je završilo 19 polaznica: 11 polaznica za muško ženskog frizera i 8 za negovateljice.